Gefeliciteerd, jullie verwachten een kindje! En bij een lieve baby hoort natuurlijk een heel mooi geboortekaartje wat persoonlijk is en bij jullie past. Het ontwerpen van een geboortekaartje in je kraamtijd is enorm leuk om te doen en gelukkig ook erg makkelijk te maken in de online designtool van Koningkaart. Heb je al een stijl in je hoofd? Dat komt goed uit, want wij hebben onlangs onze website helemaal aangevuld met nieuwe kaarten in alle stijlen en formaten. Neem maar eens een kijkje bij onze klassieke, stoere en vintage geboortekaartjes. Ook is de categorie geboortekaartjes met foto weer helemaal geüpdatet met nieuwe ontwerpen volgens de laatste trends.

Less is more

Klassieke geboortekaartjes kunnen altijd. Doordat de ontwerpen niet veel nodig hebben, zijn ze erg tijdloos. Als je een klassiek geboortekaartje ontwerpt, moet je altijd het motto ‘less is more’ in je achterhoofd houden. Het enige wat een klassiek ontwerp nodig heeft is een witte achtergrond met de naam in een mooi sierlijk lettertype. Als je dan nog wat stipjes, hartjes, waterverf of blaadjes toevoegt, heb je eigenlijk al een klassiek kaartje. Hier zijn wij dus ook mee aan de slag gegaan. In deze categorie zie je veel witte kaarten met een prachtig lettertype en hier en daar een illustratie. Wij raden aan om kaartjes met veel wit te laten drukken op ons ‘structuurpapier’. Dit reliëf maakt de kaart nog klassieker. Tot slot nog een tip om je geboortekaartje helemaal klassiek te maken: plak een echt strikje op de voorkant! Zo maak je het kaartje extra bijzonder.

Verrassend vintage

Zijn jullie van plan om een vintage geboortekaartje te maken voor jullie kindje? Dat moet je zeker doen, want hoewel vintage aan de ene kant ‘ouderwets’ betekent, is het aan de andere kant helemaal hip! Denk maar eens aan de Volkswagenbusjes, dubbeldekker vliegtuigen en retro auto’s. Dit zijn duidelijk dingen van jaren geleden, maar ze komen nu allemaal weer terug van weggeweest, alleen dan in een iets moderner jasje. Daarom hebben we onder andere deze voertuigen op onze nieuwe vintage geboortekaartjes verwerkt! En om de geboortekaartjes nog meer een vintage-look te geven, hebben veel van deze kaarten een achtergrond met motief erin verwerkt. Toch liever een andere achtergrond? Die kun je heel eenvoudig aanpassen in onze handige ontwerptool.

Jullie kindje in ‘the picture’

Wil je het geboortekaartje helemaal uniek maken? Plaats er dan een foto van jullie pasgeboren baby op! Want hoe leuk is het als iedereen gelijk kan zien hoe jullie mooie kindje eruitziet? Bovendien heb je een heel origineel kaartje, want niemand heeft dezelfde foto. In onze nieuwe collectie is er een ruime keuze aan fotogeboortekaartjes waar je je foto op kunt zetten. Plaats hem bijvoorbeeld op een tweeluik of drieluik kaartje voor een heel verrassend effect. Of zet de foto in een polaroid kader, zoals je hierboven kunt zien. Er zijn oneindig veel mogelijkheden, dus kijk even rustig rond om te zien wat het best bij jullie en de foto past. We raden wel aan om een hoge resolutie foto op de kaart te plaatsen, want je wilt natuurlijk niet dat het definitieve geboortekaartje een wazige foto op de voorkant heeft staan.

Voor superstoere kindjes

Bij een stoere knul of meid hoort natuurlijk een hele stoere geboortekaart! Ook hier zijn we mee aan de slag gegaan. Onze nieuwste stoere geboortekaartjes bevatten leren labels, metalen naamplaatjes, spijkerstofjes en nog meer grove elementen. Maar vooral de avontuurlijke geboortekaarten met bergen, gevaarlijke dieren en stoere voertuigen zijn op dit moment helemaal hot. En wie zegt dat groen voor een meisje niet kan? Deze kleur past perfect bij een stoer geboortekaartje! Laat je creativiteit de vrije loop en pas de kaarten helemaal aan naar jullie smaak. Kom je er even niet uit? Laat het ons weten en dan helpen wij je graag.

Share →