Geboortekaartjes

 

Geboortekaartje uiltjeEen geboortekaartje is een kaartje dat is bedoeld om je familie en bekenden te laten weten dat jullie baby is geboren. Meestal staat er een gedichtje of een andere geboortetekst op waarin de baby wordt verwelkomd in de nieuwe wereld, of waarin de blijdschap van de ouders en eventuele broertjes of zusjes wordt verwoord.
Ook staan er vaak geboorteweetjes op als geboortegewicht, lengte, en informatie over bezoektijden voor het kraambezoek. Het geboortekaartje wordt ook gebruikt om de exacte spelling van de naam van het kind te laten weten. Iets van de laatste jaren is de baby-borrel, het geboortekaartje wordt ook steeds vaker gebruikt als uitnodiging hiervoor.

Geboortekaartje kabouter vrouwtjeDe tijden dat je naar een drukkerij ging om daar de stoffige boeken met (voorgedrukte) voorbeeld-geboortekaartjes in te zien zijn toch wel voorbij.
Je kunt tegenwoordig online op maat gemaakte geboortekaartjes bestellen in de stijl die bij jullie past en die jullie aanspreekt.

Of dat nou strak, modern, oud-Hollands of iets anders is, voor elk wat wils. Je kunt op sommige websites zelfs je eigen geboortekaartje samenstellen en opmaken. Of je dat wilt is een tweede, ieder z’n vak zullen we maar zeggen… In beide gevallen heb je na  het doorgeven van de naam en overige geboortegegevens de kaarten in het algemeen binnen een dag binnen zodat je ze kunt versturen.