Nieuw

De zoektocht naar het perfecte geboortekaartje

Als aanstaande ouders komt er van alles op je af. “Je wilt toch het beste voor je kindje…” was (en is nog steeds) een veelgehoorde opmerking in menig baby winkel. Er is ook zo veel te verkrijgen, kinderwagens in alle soorten en vooral prijsklassen. Kleertjes, de babykamer, tummy tubs en ja… het geboortekaartje.

De mogelijkheden bij het kiezen van een geschikt geboortekaartje

Je bent samen uit de naam van je kindje en de volgende stap is het geboortekaartje. Maar dan… Er zijn zoveel mogelijkheden, zoveel stijlen, maten, kleuren. Als je een duidelijk beeld hebt van wat je wilt en je daar ook nog eens samen uitkomt dan is het makkelijk. Kaartje (laten) maken, proefkaartje bestellen en wachten op de mooie dag. Maar als je geen flauw idee hebt wordt het wat lastiger. Er zijn diverse ‘grote jongens’ die verschillende stijlen en soorten kaartjes in het assortiment hebben en waar je zelf met een beetje passen en meten een mooi kaartje kan maken. Verder zijn er veel kleinere aanbieders met een eigen stijl van illustratie of geboortekaartje design. In hun stijl zijn er meestal ook weer verschillende mogelijkheden. Voor een jongen, meisje, of juist iets meer unisex. Niet het geijkte rosé of lichtblauw (dat komt wel op de beschuitjes zometeen ;-), maar net even anders.

Geboortekaartjes trends

Er zijn momenteel enkele trends te herkennen binnen geboortekaartjes land die net als andere trends ieder half jaar weer veranderen. Op dit moment zien we veel minimalistische ontwerpen met alleen de voornaam groot op de voorkant, vaak in een frivool, handgeschreven lettertype al dan niet in goudfolie gedrukt. Verfspetters, hartjes en confetti puntjes worden ook vaak in deze combinatie gebruikt om het wat feestelijker te maken. Ook deze spetters en hartjes worden steeds vaker ook in goud gedrukt. Een andere trend is silhouetten en aquarel achtige vlakken, ook wel watercolour of gewoon waterverf genoemd. De silhouetten zijn meestal grafische illustraties van kindje(s) of dieren. Wat we verder veel horen is ‘botanisch’ of ‘jungle’, ‘dieren’ (prints) en ‘regenboogjes’. Ook mooi zijn de ‘letterpress’ kaartjes. Deze worden nog ouderwets gedrukt met een degelpers waardoor je een mooi diepliggend reliëf in je kaartje krijgt.

Nog meer inspiratie

Bij Allesovergeboortekaartjes.nl proberen we zoveel mogelijk verschillende soorten geboortekaartjes te tonen voor je. Om nog meer inspiratie op te doen volg ons op Instagram en Pinterest waar we je nog meer leuke, inspirerende geboortekaartjes voorstellen. Heel veel succes met jullie zoektocht en alle geluk zometeen met die kleine spruit.


Tags: